Somatic Care

Don’t force the change, honor the process of change

WAAR KOMEN DE ONGEMAKKEN IN UW LICHAAM VANDAAN?

We zijn gezond wanneer we alles dat we binnen krijgen volledig kunnen verteren, datgenen opnemen wat voedend is en wat ons niet dient elimineren. Dit omvat ons eten, onze relaties, ons werk en al onze levenservaringen. Ziekten, daarentegen, ontstaan wanneer er een ontregeling is, een blokkade in de stroom van beweging, gedachten en emoties.

Somatic Care is een proces waarin het bewustzijn van de cliënt in de connectie tussen lichaam en geest wordt geactiveerd. Deze therapeutische benadering moedigt de cliënt aan om een dialoog te beginnen met zijn/haarervaringen binnenin het lichaam en zich bewust te worden van fysieke en emotionele condities die invloed hebben op zijn/haar vitaliteit, gezondheid en welzijn.

Somatic Care heeft als doel, wat uit balans is in het lichaam opnieuw te organiseren door de functionele relaties tussen de structuur van het skelet, het neuromusculairesysteem, organen & hormonen te evalueren. De therapeutischebehandelingis specifiek en precies, waarbij zachte technieken met de hand worden gebruikt om ongemakken en stress-gerelateerde blessures in het lichaam te behandelen.

HOE WORDT UW LICHAAM GEZIEN DOOR EEN VMI TERAPEUT?

Het menselijk lichaam heeft vele lagen: huid, zenuwen, weefsel, spier, bot, organen, vloeistoffen en klieren. De huid rekt en spant in een continue patroon en definieert ons als individu door onze algemene toonvan open- en geslotenheid naar de wereld te bepalen. De zenuwen zijn het grootste elektrische systeem dat informatie verstuurt en ontvangt naar alle cellen in het lichaam. Het weefsel construeert een zachte houder voor de hele structuur van het lichaam en zorgt ervoor dat ons gevoel van binnenuit connectie kan maken met onze expressies van buiten. De spieren rond het skelet veranderen van vorm in een symfonie van aanpassingen om ons rechtop te houden en om onze vitaliteit te belichamen of onze kracht uit te drukken. De botten pulseren bij wisselende druk. Organen zijn dynamische golven van peristaltiek die uitzetten en krimpen; zij zettende functie van de interne overleving voort: ademhaling, voeding en eliminatie. Organen zijn de natuurlijke omgeving van onze emoties, verlangens en herinneringen van onze interne reacties op ons persoonlijk verleden. De vloeistoffen van ons lichaam worden voort gestuwd door de flexibiliteit van organische gepomp. Vloeistoffen zijn de laag vloeibaarheid tussen lichaam en geest. Ze liggen ten grondslag aan aanwezigheid en transformatie en bemiddelende dynamiek van stromingen voor rust en activiteit. Klieren zijn het grootste chemische systeem in het lichaam. Ze brengen interne stilte, golven of explosies van chaos of daar tegenover, balans. Ze liggen ten grondslag aanintuïtie.

 

HOE KAN UW EIGEN LICHAAM BALANS HERSTELLEN?

Onze lichamen hebben de ongelooflijke capaciteit om zichzelf te vernieuwen wanneer we de omstandigheden voor optimale gezondheid creëren.

Somatic Care is een aanvullend-alternatief medicijn, met de nadruk op preventie, behandeling en optimale gezondheid met gebruik van therapeutische methodes die het eigen zelfgenezingsproces aanmoedigen. Het vergrootde integratie tussen lichaam, geest en emoties door lichaamsbewustzijn.

“Healing requires change, transformation, and renewal,
creating a new balance of our whole individuality.”

Hoe WERKT HET IN DE PRAKTIJK?
Bij het Movement Re-Training Center nemen we de tijd met u. Tijdens uw eerste afspraak bekijken we de achtergrond van uw gezondheid, we luisteren naar de belangrijkste aspecten van uw gezondheid die ongemakken veroorzaken in uw dagelijks leven en begeleiden u door een fysieke ervaring.
Een eerste afspraak met een cliënt duurt 45 minuten en opvolgende afspraken verschillen van 30 tot 90 minuten. Dit varieert afhankelijk van het niveau van lichaamsbewustzijn en de fysieke activiteit van de cliënt.

We hebben voldoende tijd nodig om vragen te stellen en om de status van uw gezondheid en uw doelen te begrijpen. Tijd is ook nodig om u te begeleiden in het luisteren naar uw ongemak, om met uw situatie om te gaan en om uw gezondheid te verbeteren.

We richten ons op een holistische en proactieve preventie en een uitgebreideveilige behandeling. We beschikken over grondige kennis en begrip van anatomie, psychologie en pathologie. We bieden ondersteuning voor de lichaamseigen capaciteitenom optimale gezondheid te herstellenen te onderhouden door het gebruik van aanraking, geluid en beweging. Het is belangrijk om te weten dat u, af en toe, actief betrokken bent in de beweging en niet slechts passief de bewegingsinstructies van ons ontvangt. Het is onze rol om obstakelsvoor een goede gezondheid te identificeren en te verwijderen door een genezende interne en externe omgeving te helpen creëren.

Somatic Care richt zich op:

 • Evaluatie van houding en beweging;
 • Ervaringsgerichte anatomie en beeldspraak;
 • Patroonvorming en her-patroonvorming in beweging;
 • Communicatie en begeleiding door middel van aanraking en verbale aanwijzingen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN Somatic Care

Somatic Care is voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.

De voordelen van Somatic Care zijn

 • Verhoogd gevoel van gezondheid en welzijn
 • Afnemende stress & angst
 • Verbeterde efficiëntie in de uitvoering van dagelijkse taken
 • Verhoogde alertheid & concentratie in de werk omgeving

Cliënten met de volgende klachten kwamen naar ons bij Movement Re-Training Center en reageerden positief op Somatic Care

 • Stress, chronische vermoeidheid & burn-out
 • Spijsverteringsproblemen
 • Spier spanning & blessures
 • Operatieve littekens
 • Hoofdpijn & migraine
 • Menstruatie ongemakken
 • Behandeling na chemo therapie

Quality Mark

 • Mark
 • Mark

Boek uw privé of groepssessie

Hier kunt u de volledige prijslijst vinden.