Re-training programma's

Voor welke aandoeningen?


Chronische klachten van
het bewegingsapparaat
Stress gerelateerde
klachten
Lage rugpijn Burnout
Nekpijn & schouderpijn Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (b.v.: hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten, aspecifieke pijn op de borst, spierpijn, slaapstoornissen, huidproblemen)
Scoliose Functionele somatische syndromen (b.v.: chronisch vermoeidheidssyndroom, prikkelbare darmsyndroom, fibromyalgie)

Deze aandoeningen vormen in alle leeftijdsgroepen veel voorkomende oorzaken van functionele belemmering en beperking in het dagelijks leven.

Welke Re-training?

GYROTONIC® bewegingsmethode

Beweging is de aanbevolen primaire behandeling voor chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat. GYROTONIC® is een unieke bewegingsmethode die mobiliteit, flexibiliteit, kracht, coördinatie en bewegingsefficiëntie vergroot. De bewegingsoefeningen worden uitgevoerd met behulp van speciaal ontworpen toestellen waarmee uw gewrichten vrij kunnen bewegen zonder compressie. Voor de behandeling van rug-, nek- en schouderpijn en scoliose wordt gebruik gemaakt van specifieke therapeutische toepassingen van GYROTONIC® voor de bekkengordel, schoudergordel en scoliose die zijn ontwikkeld door voormalig Olympisch turncoach en fysiotherapeut Paul Horvath.

 

Somatische Beweging
VMI Somatic Practice, Slow release, Dance movement therapieVeel fysieke gezondheidsproblemen zijn het gevolg van lichamelijke reacties op langdurige stress. Ook klachten van het bewegingsapparaat worden vaak verergerd en/of onderhouden door psychosociale stressoren. Onze programma's voor stress gerelateerde gezondheidsproblemen behandelen deze fysieke manifestaties van chronische stress op een lichaamsgerichte manier.

Hierbij maken we gebruik van technieken die u wellicht niets zeggen, maar die complementair zijn aan reguliere trainings methoden. Onder de noemer Somatische Beweging gebruiken we VMI Somatic Practice, slow release en danstherapie om de natuurlijke relaxatierespons van het lichaam te activeren en de stressrespons te verminderen. VMI Somatic Practice is ontwikkeld door Patricia Bardi en is geaccrediteerd door de Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en de International Somatic Movement Education and Therapy Association (ISMETA). Danstherapie is een vorm van psychotherapie waarbij dans en beweging worden gebruikt om een positieve verandering in het psychosociaal en fysiek functioneren van cliënten te stimuleren.

Onze aanpak biedt een combinatie van de basiselementen van modern stressmanagement: fysieke activiteit en ontspanning. Daarnaast worden de lichaamsgerichte behandelmethoden gebruikt om het lichaamsbewustzijn te vergroten en op non-verbale manier mensen beter te leren omgaan met hun emoties en gedachten. Onze programma's bevorderen zelfzorg; niet door te praten, niet door meditatie, maar door het lichaam.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze unieke geïntegreerde aanpak cruciaal is voor duurzame resultaten en terugvalpreventie.

Iphone

Geïntegreerde zorg

De term 'geïntegreerde zorg' is gebaseerd op het biopsychosociale model van gezondheid en welzijn.

Onze geïntegreerde aanpak biedt een unieke combinatie van objectieve biomedische wetenschap en holistische interventies ter verbetering van het welbevinden van mensen. Mensen zijn complexe wezens, die als individu behandeld en verzorgd willen worden. De subjectieve ervaring is de sleutel tot een gunstig resultaat. 

Doelen

  • Vermindering van pijn
  • Herstel van fysiek functioneren
  • Terugkeer naar het normale leven (werk, sociaal leven)
  • Verbetering van kwaliteit van leven en algemeen welbevinden

Wat het probleem ook is, onze programma’s worden altijd afgestemd op uw individuele behoeften, voorkeuren en mogelijkheden.

En onthoud: er is geen snelle remedie voor langdurige aandoeningen. Duurzaam herstel vereist inzet en doorzettingsvermogen!

Specifieke re-training programma's


Back Care Program

Rug Programma

Bewegingstherapie wordt in alle klinische richtlijnen aanbevolen voor de behandeling en preventie van chronische lage rugpijn. Ons Rug Programma is ontwikkeld op basis van deze richtlijnen en maakt gebruik van de GYROTONIC® bewegingsmethode. Doel van dit programma is verbetering van functie en vermindering van pijn door gespecialiseerde bewegingstherapie.

Scoliosis Program

Scoliose Programma

Het Scoliose Programma is een speciaal ontwikkeld oefenprogramma op basis van de GYROTONIC® bewegingsmethode. Het programma is geschikt voor volwassenen met een stabiele scoliose zonder neurologische uitval. De scoliose-specifieke oefeningen zijn gericht op verlenging en correctie van wervelkolom. Het doel van dit programma is duurzame vermindering van pijn en verbetering van functie, conditie en kwaliteit van leven.

Neck & Bovenste Extremiteit Program

Nek & Bovenste Extremiteit Programma

Chronische nek- en schouderklachten zijn veelvoorkomende oorzaken van pijn en leiden tot veel beperkingen in het dagelijks leven en de vrije tijd. Werkgerelateerde klachten van nek, schouders en armen vormen ook de meest gemelde beroepsziekten aan het bewegingsapparaat. Het Nek & Bovenste Extremiteit Programma is een specifieke toepassing van de GYROTONIC®  bewegingsmethode die is ontworpen voor de schoudergordel. Het doel van dit programma is om nek- en/of schouderpijn te verminderen en de bewegingsvrijheid in de nek en schoudergordel te vergroten. Het programma is tevens gericht op preventie van (recidief) klachten door houdingscorrectie en het trainen van een efficiënter gebruik van de schoudergordel.

Onderste Extremiteit Programma

Onderste Extremiteit Programma

Klachten van de benen zijn in toenemende mate een bron van pijn, ongemak en beperkingen in het dagelijks functioneren. De meest voorkomende oorzaken zijn artrose (gewrichtsslijtage), blessures en overbelasting. Zo is de afgelopen 25 jaar het aantal personen met artrose van de heupen en knieën in Nederland met 50% gestegen. Dit programma is een specifieke toepassing van de GYROTONIC® bewegingsmethode gericht op de onderste extremiteiten. Het doel van dit programma is een duurzame vermindering van gewrichtsklachten in de benen (heupen, knieën, enkels, voeten) en herstel van blessures. Het programma is tevens gericht op preventie van (recidief) klachten door houdingscorrectie en het aanleren van een juist bewegingspatroon.

Burnout Program

Burnout Programma

Ongeveer 15% van de Nederlandse werknemers krijgt te maken met burnout. Een burnout heeft niet alleen gevolgen voor de werknemer die eraan lijdt, maar ook voor de werkgever. Het gemiddelde ziekteverzuim bij burnout is 8 maanden en de kosten van burnout en werkstress gerelateerd verzuim in Nederland bedragen 1,8 miljard euro per jaar. Ons Burnout Programma bestaat uit een unieke combinatie van evidence-based strategieën om burn-out te voorkomen en te verminderen. Integratieve Somatische Bewegingstherapie bevat de kernelementen van modern stressmanagement: fysieke activiteit in combinatie met fysieke en mentale ontspanning. Deze lichaamsgerichte aanpak bevordert zelfzorg voor een snel en duurzaam herstel van chronische stress en burnout.

Medically Unexplained Symptoms Program

SOLK Programma

Er is sprake van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) in geval van langdurige klachten waarvoor bij adequaat medisch onderzoek geen specifieke aandoening wordt gevonden die de klachten voldoende verklaart. De klachten kunnen het functioneren ernstig beperken en grote impact hebben op het dagelijks leven. Tot 40% van de consulten bij de huisarts gaat over lichamelijke klachten waarvoor geen of een onvoldoende somatische verklaring gevonden wordt. In overeenstemming met de geldende richtlijnen, concentreert ons SOLK Programma zich op verlichting van de symptomen, verbetering van het functioneren, uitbreiding van de activiteiten en afname van medische consumptie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Integratieve Somatische Bewegingstherapie met uitgebreide aandacht voor herstelbelemmerende psychosomatische factoren, waaronder bewegingsangst en chronische stress. Een veilige, ondersteunende en open relatie met de cliënt staan centraal in onze aanpak.  

KwaliteitscontroleOns doel is om programma's van hoge kwaliteit te bieden om zinvolle resultaten te bereiken en de gezondheidstoestand duurzaam te verbeteren. Daarom meten we de resultaten die voor u het belangrijkst zijn. Of het nu gaat om vermindering van pijn, beter fysiek functioneren, vermindering van stressniveau of een algehele verbetering van uw kwaliteit van leven.

We houden uw voortgang bij met wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten die veel worden gebruikt in de gezondheidszorg. We vragen u om deze vragenlijsten aan het begin en aan het einde van uw programma in te vullen. Na afloop van uw programma ontvangt u een persoonlijk feedbackrapport. Uiteraard worden al uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dankzij deze uitkomstmetingen kunnen we onze prestaties optimaliseren en de beste waarde voor u creëren.

Verbetering van de resultaten die voor u belangrijk zijn, is onze definitie van succes!

Het Movement Re-Training Center heeft aangetoond dat de gezondheidstoestand en kwaliteit van leven van patiënten enorm toenemen. Het functioneren van patiënten op fysiek, psychologisch en sociaal gebied is aanzienlijk toegenomen na de interventie. De interdisciplinaire totaalaanpak leidt tot sterke significante verschillen op alle gebieden en nadert de normwaarden van de gezonde populatie.

Voor bedrijven:

Uw bedrijf is zo gezond als uw werknemersPsychische aandoeningen en klachten van het bewegingsapparaat zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het ziekteverzuim in Nederland. Overspannenheid en burnout vormen 75% van de meldingen van psychische beroepsziekten; hierbij is er in 60% van de gevallen sprake van een ziekteverzuim van langer dan drie maanden. Eén op de zes werknemers ervaart depressie, angst of problemen met betrekking tot stress. Rug-, nek-, schouder- en kniepijn zijn verantwoordelijk voor de hoogste werkgerelateerde ziektelast. De kosten in verband met gezondheidszorg en tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid zijn enorm.

Onze re-training programma's kunnen werkgevers helpen de impact van werkgerelateerde ziekten te minimaliseren door behandeling en preventie van deze veel voorkomende gezondheidsproblemen. Bij het Movement Re-Training Center bieden we training beweginsmethoden, waarbij zowel de fysieke als de mentale aspecten van revalidatie en preventie worden aangepakt. We richten ons op het behandelen van de hele persoon, zodat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. We hebben geen wachttijden, zijn efficiënt en hebben een hoge klanttevredenheid.

Als onderdeel van onze re-training programma’s meten wij routinematig de behaalde gezondheidsresultaten. Op deze manier monitoren we de voortgang van onze cliënten en zorgen we ervoor dat de gewenste resultaten worden behaald. Uiteraard worden alle persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ons kwaliteitscontrolesysteem biedt objectief inzicht in de effectiviteit van onze re-training programma's en toont aan dat we waar voor uw geld bieden.

Boek uw intake

Als u problemen ondervindt, kunt u altijd contact met ons opnemen