Ons bedrijf

Missie en visie

WAAROM ONS KIEZEN.

Wij zijn specialisten in lichaamsbeweging. Wij hebben een persoonsgerichte benadering in een unieke omgeving waar u uzelf kunt zijn. Wij zijn toegewijd en vastbesloten u te helpen uw doelen te bereiken. Wij zullen soms veeleisend zijn en een sterke betrokkenheid van u verwachten om de hoogst mogelijke standaard te behalen tijdens de training.

ONZE MISSIE.

Mensen zijn geboren om te bewegen. Maar door teveel zitten, technologie, een verkeerd bewegingspatroon, een blessure, operatie of trauma heeft het lichaam geleidelijk zijn mobiliteit, flexibiliteit, coördinatie en kracht verloren. Onze missie is om u te helpen uw natuurlijke beweging terug te krijgen door de manier waarop u beweegt te verbeteren. Zodat u weer met plezier en zonder klachten van al uw activiteiten kunt genieten.

WAT WIJ DOEN.

Pijn in uw lage rug, nek of schouders? Sportblessure? Geopereerd? Ongeval? Nieuwsgierig om uw fysieke mogelijkheden te ontwikkelen? Wij kunnen u helpen door uw lichaam fysiek te trainen, door uw lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, en door u gezonde bewegingspatronen aan te leren. Wij bevorderen gezonde en natuurlijke manieren om te bewegen die zijn verdwenen of onderdrukt. We noemen dit “re-training”. U bent centraal in dit proces. We zullen u observeren, luisteren naar uw behoeften en duidelijke doelen met u stellen. Dan zullen we de beste strategie en het beste programma voor u persoonlijk ontwerpen. Elke cliënt is uniek dus we volgen geen algemene methodes die weliswaar populair zijn, maar mogelijk niet bij u passen. Onze re-training is gebaseerd op de principes van biomechanica en bewegingsleer en volgt een gestructureerde benadering. Uw betrokkenheid gecombineerd met onze expertise en toewijding zijn de sleutel tot succes.

ONS TEAM

Expertise. Ervaring. Kwaliteit. Vertrouwen.
Image

Robert Hlatky

Bedrijfseigenaar en oprichter Movement Re-Training Center


Ervaren bedrijfseigenaar met een bewezen geschiedenis van werken in de gezondheids-, welzijns-, fitnesssector, onderwijs met een pedagogische en een holistische benadering. Meer dan 30 jaar ervaring als bewegings- en dans professional. Meer dan 30 jaar ervaring in lesgeven en coachen in ballet, moderne dans, improvisatie, theater en sport. Ervaren met begrip van hoe je je geest kunt integreren in fysieke training en persoonlijk leven. Meer dan 40.000 uur aan zelf oefeningen met behulp van psychosomatische bewegingsanalyse. Meer dan 10 jaar ervaring in revalidatie (12.000 uur) met GYROTONIC® methode met een holistische benadering. Sterk professioneel ondernemerschap afgestudeerd aan de GYROTONIC® methode. GYROKINESIS® master trainer, danstherapeut, dans en beweging pedagogisch. Zijn wie je bent is belangrijker dan te zijn wat anderen van je verwachten.

Primary expertise:

Francesca Bracelli

Somatic Care bedrijfseigenaar en Movement Re-training Center mede-oprichter

8 jaar in bedrijf met ervaring in psychosomatische beweging benadering met de nadruk op dans, letselpreventie, psychosomatische behandeling van stressgerelateerde symptomen, optimale gezondheid en creativiteit.
Voormalige professionele danseres met 27 jaar opleiding in ballet en moderne dans, ervaren als professionele dans artiest, choreograaf en dansleraar.
Geaccrediteerd door BATC als paramedisch natuurgeneeskundige therapeut, kan ze 2579 contacturen met cliënten tellen. 29 soorten meest voorkomende letsels, orgaanstoornissen en stressgerelateerde ziekten behandeld met 90% succesverbetering, pijnvrij en controle.
Gespecialiseerd in VMI Somatische praktijk gecombineerd met Vocal Dance, Voice Movement Integration (VMI) praktijk, Vital Movement Integration (VMI) lichaamswerk en organ rebalancing. Internationaal geregistreerd als Somatic Movement Educator (RSME) en therapeut (RSMT) door de International Somatic Movement Education & Therapy Association (ISMETA).
Gecertificeerde GYROKINESIS® pre-trainer en GYROTONIC® trainer, gespecialiseerd in GYROTONIC® therapeutische toepassing (schoudergordel, bekkengordel, scoliose).

Primary expertise

Francesca Bracelli

ONS AANBOD

De basis van het Movement Re-Training Center

BEWEGINGSTRAINING

GYROTONIC® is een unieke methode die het bewegingsbereik, de spierkracht en de bewegingsefficiëntie vergroot door zorgvuldig ontworpen reeksen van oefeningen die worden uitgevoerd op geavanceerde apparaten. Deze gestructureerde bewegingstraining verbetert uw flexibiliteit, mobiliteit, coördinatie, kracht, evenwicht en conditie. Bovendien is deze functionele training bij uitstek geschikt als aanvullende training en blessurepreventie voor (top)sporters en dansers.


THERAPEUTISCHE PROGRAMMA’S & LIDMAATSCHAP

Onze therapeutische programma’s zijn gericht op de behandeling van veel voorkomende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals lage rugpijn, scoliose, nek- en schouderklachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciaal ontworpen toepassingen van de GYROTONIC® Om te voorkomen dat uw klachten terugkomen of dat u nieuwe klachten krijgt, is het belangrijk om uw lichaam goed te onderhouden. Voor het ‘periodieke onderhoud’ bieden wij een lidmaatschap. Klik hier fvoor gedetailleerde informatie.


STRESSREDUCTIE

Dit programma is specifiek gericht op verlichting van stress gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, spierpijn, maag/darmklachten, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, lusteloosheid, chronische vermoeidheid en burn-out. De focus ligt op stressreductie door herstel van het bewustzijn van de eigen lichaams- en gevoelssignalen.


GROEPSLESSEN

Trainingslessen dans en beweging, open voor mensen met verschillende talenten, vaardigheden en achtergronden. Zowel voor amateurs als voor topprofessionals.


Internationaal erkende opleiding tot gecertificeerd GYROTONIC® & GYROKINESIS® trainer.PRECISIE & DUIDELIJKHEID

Mentale training is een vast onderdeel van je fysieke training. Door middel van bewegingstherapie, pedagogiek en coaching bereik je een duidelijk doel, een positieve houding en zelfbeeld, goede motivatie en zelfvertrouwen. En dat helpt je bij succesvolle re-integratie in werk, sport en privéleven.


PRESENTATIE COACHING

Ontwikkel je persoonlijke effectiviteit en ontdek hoe je een professionele, authentieke houding neerzet. Ook kunnen we je helpen bij het overwinnen van angst voor spreken in het openbaar. In onze individuele presentatie coaching train je o.a. non-verbale presentatietechnieken en stemgebruik. Zo leer je helder en overtuigend jouw boodschap over te brengen.

Voor een optimaal resultaat maken wij een programma dat precies is afgestemd op uw persoonlijke of professionele behoeften, doelen en mogelijkheden. Hiervoor kiezen we samen uit verschillende methoden die elkaar goed aanvullen. Dit weerspiegelt de filosofie en de manier van werken bij het Movement Re-Training Center.

Klik hier voor meer informatie over de gebruikte methoden.

Ons Centrum

Waar de verandering plaatsvindt.
MRC studio 4 MRC studio 1 MRC studio 2 MRC studio 3 MRC studio 6